Fotografietips


Henzo zomertips, nog mooiere foto's


Tip 1: Neem de tijd!

Neem de tijd voor het maken van een foto. Waarom wilt u juist hier een foto van maken? En wat spreekt u het meest aan van het totaalplaatje? Zijn dit meerdere dingen? Maak dan ook meerdere foto's! Probeer daarnaast ook spontane momenten te fotograferen, deze foto's laten goed zien hoe leuk u het heeft gehad op vakantie! 
     

fotografie tip 1fotografie tip 2

Tip 2: Het gebruik van licht
-  's Morgens vroeg of in de namiddag maakt u de mooiste foto's.
- Flits niet te veel! Een flits zorgt voor een heel andere sfeer op de foto. Denk hierbij aan een romantisch diner bij kaarslicht.
- Wilt u een zonsondergang fotograferen? Richt dan niet op de zon, maar nét ernaast!

Tip 3: Denk aan uw houding
Experimenteer met uw houding. Doe een stap naar rechts, ga eens op uw knieën zitten of ga juist wat hoger staan. Of doe eens gek en ga er bij liggen! Zo kunt u uitvogelen hoe een onderwerp het beste tot zijn recht komt. Nog een kleine tip: fotografeer kinderen op ooghoogte, zo krijgt u de mooiste foto's!

fotografie tip 3fotografie tip 2

Tip 4: Maak originele foto's!
Beroemde bezienswaardigheden worden altijd op dezelfde manier gefotografeerd. Wilt u eens origineel zijn? Neem foto's dan vanuit een ander standpunt. Ga op uw knieën zitten en houd de camera eens schuin. Of ga eens ergens onder staan. Daarnaast hoeft u ook niet altijd de hele bezienswaardigheid op de foto te zetten. Bedenk wat u zelf het mooiste item vindt. Neem de tijd en u zult zien dat originele foto's maken eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is!

Tip 5: De mooiste landschapfoto's
Landschappen, wie wil ze nou niet fotograferen? Het resultaat is echter vaak teleurstellend. Doe het volgende om dit te voorkomen:
- Creëer meer diepte door gebruik te maken van een doorkijkje (denk aan een raam of een oude stadspoort)
- Fotografeer de horizon niet in het midden, maar op twee derde!
- Probeer altijd iets roods op te nemen in uw foto. U zult versteld staan van het resultaat...

fotografie tip 5
fotografie tip 6

Tip 6: Kinderen fotografeert u zo!
Uw kinderen fotograferen, het is altijd lastig. Kinderen reageren vaak anders als ze zien dat ze gefotografeerd worden, met als resultaat gemaakte en onnatuurlijke foto's. Dit kunt u voorkomen. Zorg dat ze iets doen wat ze echt leuk vinden. Foto's van spelende kinderen zijn vaak de mooiste!

Tip 7: Zo maakt u strandfoto's!
Zo worden strandfoto's niet saai:
- Zorg er altijd voor dat er iets interessants op de voorgrond staat.
- Maak foto's langs de kustlijn en niet recht in de richting van de zee, dit geeft een mooi effect.
- Wilt u portretfoto's maken op het strand? Gebruik dan uw flitser. Hiermee vermijdt u harde schaduwen op het gezicht.
- En wilt u de hele vakantie foto's kunnen maken? Houd uw camera dan uit de buurt van zonnebrand, zand en zeewater...

fotografie tip 7fotografie tip 8

Tip 8: Fotograferen vanuit de auto
- Houd rekening met trillingen en de snelheid van de auto.
- Maak foto's van voorwerpen van ver af, het is onmogelijk voorwerpen van dichtbij de fotograferen. 
- Laat zien dat foto's vanuit de auto zijn genomen door bijvoorbeeld een gedeelte van het raam erbij te fotograferen. Dit is tevens weer het bekende 'doorkijkje'.
- Is het niet mogelijk om met het raam open te reizen? Gebruik dan geen flits, deze verlicht alleen het raam.

Tip 9: Foto's bij slecht weer
Zelfs in het buitenland komt het wel eens voor dat u een dag slecht weer heeft. Geen paniek, ook dan kunt u mooie foto's maken! Het contrast tussen een wit bewolkte hemel en een voorwerp en/of gebouw zorgt vaak voor donkere en onnatuurlijke foto's. Dit kunt u voorkomen door zwart-wit opnamen te maken. Het contrast is hierdoor minder groot, met als resultaat: mooie foto's, ondanks het slechte weer!

fotografie tip 9fotografie tip 10

Tip 10: Toch niet de gewenste foto?
Net zoals iedereen wilt u op vakantie natuurlijk al de beste compositie maken. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Soms komt u er ter plekke niet uit of misschien valt het resultaat bij thuiskomst tegen. Niet getreurd, want er zijn tal van manieren om deze foto's met behulp van fotobewerkingsprogramma's om te toveren tot de ideale foto. Alleen het bijsnijden van een foto of het veranderen van de kleur van een foto heeft al effect. Veel van deze effecten kunt u toepassen met de HenzoXL Software!

Bestel nu een fotoboek met 25% korting!! Slechts twee weken geldig, dus wees er snel bij!
Maak gebruik van de volgende actiecode: ZOMERTIPS949
Hoe gebruik ik deze code?


Uw mooiste foto's verdienen natuurlijk een plekje in een Henzo product! Met de HenzoXL software maakt u in een paar clicks eenvoudig uw eigen Henzo product door de kant-en-klaar opmaak te gebruiken. Liever zelf aan de slag? De software biedt u een enorme keuze aan bewerkingsmogelijkheden. Veel plezier met het maken van uw Henzo product!

Vul uw e-mail adres in:

installeer nu


 
Copyright © HenzoYourPhotos